mandag 8. mars 2010

Oppsummering fotballhelgen, og noen beskjeder!

Starter i omvendt rekkefølge:

1) Sola skinner og forholdene på banen er perfekte. Alle er velkomne til å trene både mandager og onsdager frem til påske, selvom man i utgangspunktet ikke er påmeldt til det. (husk påmelding for neste periode (april-oktober) på deltager...

2) Treningen torsdag flyttes til fredag klokka 14.45 på Ullernbanen! Dette fordi alle fra Lysejordet har skoleopplegg torsdag kveld.

3) Sjekk margen for treningskamper. To treningskamper om 14 dager!

4) Det var en som glemte en svart jakke idag (søndag) - av merket summit. Jeg har denne i veska.


Oppsummering av helgen:

Jeg er svært fornøyd med utbyttet av helgen. Vi fikk en god trening på fredag, forsøkte å få til det vi jobbet med på lørdag, og lyktes med å få til mye av dette på lørdag. Fremgang! I tillegg tror jeg dere gutter hadde det moro i kiosken, mens vi hadde et flott foreldremøte hos Tove og Asbjørn!

På kampene var det også fantastisk oppmøte fra både foreldre, søsken og besteforeldre! Det setter vi stor pris på!

Tilbake til det sportslige:
Som nevnt var vi trenerne ikke så misfornøyde med kampen på lørdag. I motsetning til f eks Mossecup, da vi var veldig skuffet over dette, forsøkte vi virkelig å få til de tingene vi hadde snakket om og øvd på, selv om vi jo ikke lyktes helt den kampen. På søndag lyktes mye av det bedre.

Defensiv organisering
Vi har blitt mye mer bevisste på å finne riktige posisjoner også når motstanderen har ballen. Og dere har også begynt å prate sammen om dette på banen!
Både i midtbaneleddet og det bakre leddet, har vi tettere avstander, og klarer å flytte leddene fra side til side, og gjøre det trangt for motstanderen. I bakre ledd har vi også blitt flinkere til å falle av når vi ser at motstanderen kan slå gjennom oss, i tillegg til at de tre andre er flinke til å falle inn bak, når én støter ut i press eller en duell.

Spill fremover i banen
Offensivt klarte vi på søndag å spille ballen hurtigere fremover, slik at vi ikke "spilte på oss press" og spilte oss inn i trøbbel så ofte. Husk at vi spiller fremover når vi KAN - bakover når vi MÅ! Og kampen kan ikke spilles i og rundt vår egen 16-meter. Barcelona er et lag som spiller på en måte som vi skal se opp til - de er trygge med ball, og prøver alltid å styre kampene. Et viktig prinsipp i deres spill, er at mest mulig av kampen skal foregå på motstanderens banehalvdel!

Bevegelser i forkant
Både på lørdag og søndag, viser vi at vi har blitt mye flinkere til å bevege oss på banen. Der vi stod helt stille og ropte på ballen, har vi nå bevegelser som viser hvor vi vil ha ballen. Da er det vanskeligere for motstanderene å henge med. Husk at bevegelser utløser pasninger - ikke omvendt! Tenk litt på hva det innebærer... I tillegg blir vi flinkere og flinkere til å gi tidlige beskjeder når vi er i god posisjon og ønsker å få ballen!


Arbeid videre i mars:

Mandager og onsdager jobber vi med 1v1-ferdigheter - dvs, hurtighet, vendinger, finter, dribling, skjerming og for første gang 1.forsvarerferdighet (spilleren som forsvarer seg i en 1v1-situasjon).

Akademilagstreningene vil vi jobbe med de offensive temaene nevnt over, og treningene vil være ganske like det vi har pleid å kjøre.

Håper vi kan bruke denne måneden godt til å utvikle oss. Husk også å trene på egenhånd.

PS! Felix ble førstemann til å trikse 100 når vi tester, og Henrik har nå rekorden med 133! Hvem blir førstemann til 200, 500 og 1000???

4 kommentarer:

  1. Jeg synes det var dumt at treningen ble flyttet fra torsdag til fredag, da 4 av guttene fra Lilleaker går på dans:-) fra 1500-1600 på fredager Disse skal ha oppvisning til våren...... i Michael Jacksons .

    SvarSlett
  2. Beklager. Det var jeg ikke klar over.

    SvarSlett
  3. arnhild.d.gjonnes@nho.no9. mars 2010 kl. 15:46

    Arnt Kristian kan ikke komme på fredag.

    SvarSlett
  4. Benjamin kan ikke komme på fredag.Pga dans. Benjamin.

    SvarSlett